"Dulce de Leche" on populaarne maius nii enamuses Ladina-Ameerika maades kui Portugalis, Hispaanias, samuti Norras, Venemaal, Prantsusmaal jm, erinedes vaid mõningate nõksude poolest; kus on kristallidega, kus vähem magusam, kus keedetud kookospiimaga, kus paksem või vedelam.
Täpselt pole selge, kus seda esimesena valmistati ja söödi, legende on erinevaid ja maid erinevaid, kes tahavad esmavalmistaja au endale saada. Uruguays oli raamat, kus selgitati, kuidas selline kreem seal sündis (kogemata jäi pott liiga kauaks tulele, kui suhkruga piima keedeti), Argentiinas jälle on säilinud dokumendid, kui ammu toodet kuhugi tarniti, ja nii ilmselt leidub paljudes riikides tõestusmaterjali, millal ja kuidas seda maiustust söödi.
Poodides on riiulitäied erinevaid variante müügil, ole hea ja ainult osta!
Ja söö saiaga või lihtsalt magustoiduks, tee kooki või pane jäätisele peale.
Maitse on väga mõnus, meenutab lehmakommi vedelat sisu. Kui purk on kapis avatud, ei saa enne rahu, kui põhi paistab.
Kunagi sai sellist isegi keedetud. Vaja läks plekkpurgis kondenspiima, mida tuli potis veega kaetult tunde rahuliku tule peal keeta.
Täpselt pole selge, kus seda esimesena valmistati ja söödi, legende on erinevaid ja maid erinevaid, kes tahavad esmavalmistaja au endale saada. Uruguays oli raamat, kus selgitati, kuidas selline kreem seal sündis (kogemata jäi pott liiga kauaks tulele, kui suhkruga piima keedeti), Argentiinas jälle on säilinud dokumendid, kui ammu toodet kuhugi tarniti, ja nii ilmselt leidub paljudes riikides tõestusmaterjali, millal ja kuidas seda maiustust söödi.
Poodides on riiulitäied erinevaid variante müügil, ole hea ja ainult osta!
Ja söö saiaga või lihtsalt magustoiduks, tee kooki või pane jäätisele peale.
Maitse on väga mõnus, meenutab lehmakommi vedelat sisu. Kui purk on kapis avatud, ei saa enne rahu, kui põhi paistab.
Kunagi sai sellist isegi keedetud. Vaja läks plekkpurgis kondenspiima, mida tuli potis veega kaetult tunde rahuliku tule peal keeta.
Kommentaarid
Postita kommentaar